Týden Ohnivé Lišky

FIRE-FOX & FOOTBALL-FANS…

 

V úterý byl oheň.

Ve čtvrtek jsem tančila kolem ohně v dámské společnosti.

V sobotu oslava narozenin kamarádky u ohně. A spousta jídla (já snědla nejvíc) a pití (taktéž).

Kolem druhé hodiny ranní už jsme u ohně zůstali jen dva – manžel kamarádky (domácí) a já (hosté). Matně si vzpomínám, že asi desetkrát pouštěl – krom jiných písní – svou momentálně oblíbenou od skupiny Kabát. A že jsme nad ní a nad pivem (domácí) a vínem (hosté) nezřízeně (ne zřízeně!) dumali. Vynořuje se mi text "… jestli jsou na Měsíci vůbec nějaký stopy, a proč kope kolem sebe, kdo se topí … pravdou se šetří, možná proto, aby zbyla." Pak jsme všechno dojedli a mohli vypustit ven k nám štěně velkého černého psa. Oblízlo mi pohár s vínem, ale jen z jedné strany, takže z druhé jsem mohla neruštěně pokračovat. Domácí přikládali dřevo na oheň. Řeč zaplula do osobnějších vln, na otevřené moře. Tihle domácí hrají vždy velmi přímo a otevřeně. Hosté měli dostradost, že soupeř je dobrý a že sranda trvá. I na fotbal se hovor stočil a domácí skalní Slávisté udělili hostům malou lekci o fanoušcích Sparty, podloženou rozsáhlým pozorováním. "Nikdy si nezačínej se Sparťanem. Ten mi nesmí přes práh baráku. Přece bys kvůli Sparťanovi nezahodila dlouholeté přátelství. Se mnou." Ujistila jsem družstvo domácích – silné v kramflecích (resp. pantoflích) po osobní účasti na středečním památném zápase s Ajaxem – že dlouholetá přátelství většinou nezahazuju do autu. Snažila jsem se to uhrát, jak se dalo. Podařilo se mi dokonce naklonit na svou stranu takovou tu černou postavu, co běhala mezi námi sem a tam (né, rozhodčího bohužel ne, ale to štěně). Obvykle se nikoho neptám, komu fandí, pokud jde o pražská S. Byla to chyba? Vlastně když o tom tak přemýšlím… Nakonec jsem se šikovným kličkováním dověděla, že horší než prohlášený fanoušek Sparty by byl fanoušek Sparty, předstírající fandovství Slávie. Uf. Aspoň tak. Byla to makačka. Hlavička! Doohňováno. Závěrečný hvizd se ozval před šestou hodinou ranní a skóre vypadá takhle:

DOMÁCÍ ?? : HOSTÉ 3 (lahve).

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Co Liška a jeho autorem je Liška H. ryška. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

11 komentářů u „Týden Ohnivé Lišky

  1. No potěš, to už bych byla Sparťanka jak zákon káže… :-))

  2. Čau Ru. Myslíš to skóre? Kupodivu dobrý. Jen dneska zas nějak ne a ne jít spát…

  3. Mi někdy příde, že se některý zahazujou úplně sami… Ale veselý to moc neni, to ne.

  4. já odmala fandím S. K. Močovice. zatím mi to nevyčítal žádný Sparťan, ani Slávista

  5. [3] Aktérko,
    třeba se zase vrátěj.

    Kdyžtak … jestli nefandíš Spartě, vezmu tě k těm kamarádům a bude :)

  6. Liško, Ty ses nám ale sportovně vybarvila :) A víno jsi pila taky i červený i bílý?

  7. [6] Chacháá! To mě dost pobavilo!! A v tom bílém víně by musela plavat červená hvězdička…
    tak jsem pila radši jen červený, protože rudé hvězdy naštěstí nikde nebyly.

  8. Nevycházím z údivu – nepřišel sem žádný Sparťan, aby mi vynadal! Že by přece jen nebyli tak špatní? Že by stáli za to?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *