Samé dobré fotbalové zprávy

Liška Bílo-Ryška

 

Večer poběží zápas Ligy mistrů, můj oblíbený Real Madrid (bohužel už bez machra Z.Z., ach!) se blýskne na hřišti. V květnu 2003 (jestli to nebylo o rok dřív), když získal titul, jsem právě byla v Madridu. Celý můj zážitek z finále spočívá v tom, že pozdě večer, když jsem šla spát, zaslechla jsem radostně troubit auta. Takový jsem já fanoušek.

Ve středu sehraje Slávie své první utkání v Lize mistrů, jů! Soupeřem bude Steaua Bukurešť. Budu se koukat s ležícím nechodícím tátou … pokud mě někdo nepozve do podničku, kde mají velké promítací plátno. Ten večer máme v plánu jít do hospody se spolužákem a jedním Sibiřanem, co byl s námi na letní škole v Budapešti (škoda že ne v Bukurešti). Jenže pochybuju, že někoho od Bajkalu zajímá, jak to zaválí Slávia Praha.

Duel Sparta : Slavia vypukne 8.10., už vpodvečer. S kým to uvidím? Kde? To se ještě neví. Návrhy elektronickou poštou vítány. Možná se obrátím na skalního slávistu a půjdu na stadión.

Sparťan Řepka opět nezklamal v surovění a zhovadilostech. Musel je ještě vygradovat – jak by ne, když hned na počátku své kariéry nasadil v tomto svém mistrovském oboru poměrně vysokou laťku.

Bohemians hraje první ligu.

San Marino a Irsko zdoláno, mistrovství Evropy se blíží! Příště hraje ČR s Německem 17.10. (takové pěkné datum, dárek pro Lišku!)

Jo kdyby tak byl fotbal to nejdůležitější v životě, to by byly časy!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Výštěky a jeho autorem je Liška H. ryška. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

23 komentářů u „Samé dobré fotbalové zprávy

  1. A jelikož tu vůbec nebyl zmíněn můj oblíbený klub, doplňuji informaci, která i jeho další příznivce potěší. Chotusice ? Močovice 4:1. Sice prohráli, ale ne o tolik.

  2. Liško, teda já nepřestávám zírat, jaké obzory obsáhneš se svýma čtyřma tlapkama :)

  3. Lisko, urcite by jsi si rozumela s mym manzelem. Alespon co se fotbalu tyce :o)

  4. [4] Jestli je to děsnej slušňák, ale u fotbalu sprostě nadává, tak bych si s ním rozuměla výborně. Ale asi nás nechceš seznámit, viď… :-)

  5. [3] Jojo, na blbosti mě užije. Řekla jsem si, že se lépe zařadím do světa, který mě obklopuje, a už týden čtu noviny, po dlouhé době. Trochu. Plánuju, že příští týden už to zas přejde a ocitnu se opět ve své finanční negramotnosti a hravé nevědomosti.

  6. Ohledně Řepky – hrdě doznávám :o) – jsem v obraze dlouhodobě; všimla jsem si ho už před lety. Pokaždé fauloval jak prase.

  7. Meho manzela zasadne neseznamuji s mladymi inteligentnimi damami. Prevence :o) Zda nadava na fotbalu nevim, nechodim s nim. Ale vim ze nadava jako takovy i kdyz je slusnak. Hlavne me, ze jsem bordelar a chaot.

  8. Radko, “chaot” je výborný slovo!!!! :)

    Liško, natož Tvé dlouhodbé páně Řepkovy znalosti, té si musíme cenit :) A hele, co byl ten spouštěč snahy zařadit se do obklopujícího světa?

  9. [9]
    Spouštěč bylo mé desetidenní pečovatelství o tátu, které znamená, že u něho bydlím a jezdím do práce metrem a tramvají (jinak z liščí nory chodím pěšky) a cestou mi vrazí do ruky dvoje noviny a další koupím tátovi. A když už je mám, tak je mi líto je nečíst.
    A zábavný je v nich jen sport…
    (Po letech jsem si opět ověřila, že M. Komárek a K. Steigerwald z Mladé Fronty nadále nejsou mými oblíbenci.)

    To byl spouštěč. A důvod – zrovna jsem si říkala, že jsem nějak moc nezařazená do okolní mašinérie. Tři čtvrtě roku jsem si nezařídila novou kartičku VZP a jiné změny (občanku náhodou jo), protože je potřebuje stát, on je chce. Mně je celkem jedno, jestli mám svůj pas a bankovní účet na jméno X nebo Y.

  10. Áááá… My jsme v tom kempu neměly platit, my tam měly nechat ten tvůj pas na jméno X. Měla bys vystaráno… :-))

  11. [11]
    Vždyť jsem to navrhovala! :o)
    Mohly jsme si koupit víc zmrzliny za ušetřené drobné.

    K tématu (výjimečně):
    Včerejší utkání bylo uspokojující pro Lišku. A hrálo se celkem čistě (až ke konci přišlsa nějaká kartička, ale nic hrozného), žádné řepkáče nikdo nedělal.
    Doufám, že slovo ŘEPKÁČ nebo ŘEPKOVINY vstoupí do historie a lačných úst vzletných sportovních komentátorů. Pak si ale vzpomeňte, že jsem to zavedla já, jo?!

    O poločase jsem přebalila Vlka Šediváka, umyla nádobí a vrátila se “ne tribunu”. Vtom jsem shledala, že otec-Vlk přepnul na jiný kanál s bohorovnými slovy “Co je nám do Madridu! Co je nám do Brém!”
    Uchvátila jsem ovladač (ano, mocenské boje v této domácnosti bují, zvláště po tátově mrtvici a s tím spojenými změnami organizace rodinného systému a s individuálními změnami každého člena rodiny) a vysvětlila, že on leží celý den a může se koukat na cokoli a na reprízu čehokoli, ale tohle je přímý přenos. Prošlo to v klidu.
    Akorát ten Zidane mi chyběl.

  12. … kdyby tak byl fotbal to nejdůležitější v životě – to by mne to nejdůležitější minulo pěkným obloukem :-)
    Zrovna včera kdosi mne neznalý nahodil udičku, sdělujíce mi něco, co bylo pro fotbalové nadšence jistě nesmírně důležité, a ptal se mne, co o tom soudím. Tak jsem mu řekl, jak mne kolikrát napadá, že musím přicházet o něco úžasného, když pozoruji dospělé muže, jak s ohněm v očích řeší nějaký podobný problém, zatímco já nemám vůbec ponětí, o čem to vlastně mluví.

  13. Liška: pokaždé, když pohlížeje na utěšenou krajinu ženského těla, jen stěží za rty zadržuji slova “…ona je prostě nádherná…”

  14. Další krásná fotbalová zpráva:Včera vyhrála Bohemka nad Slávií! Jéé, to se směju! Fotbalová zpráva, jak má být.

  15. Hmmmm, to mi tak nanejvýš evokuje pány Načeradce, Habáska staršího a Habáska mladšího :-)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *