Ráno po vášnivé noci

SOUSEDKA NĚCO SLYŠELA…


Po velmi vášnivé noci opouštím – oblečená a v dobré náladě – byt a scházím ze schodů. Tam v polootevřených dveřích stojí osmdesátiletá tmavovlasá sousedka. I ona mne vidí a rychle si rozepnutý svetr přetahuje na prsou přes kombiné. Beseduje s jinou osmdesátiletou paní, šedovlasou, v kabátě přede dveřmi. Znám ji, bydlí pode mnou – jednou jsem ji vytopila pračkou.

Pozdravila jsem obě. Procházím kolem nich a paní v kabátě mě zastaví:

“Chtěla jsem vám říct,” povídá dramaticky tajuplným tónem,

“že často slýchám z vašeho bytu zvuky.”

– Ajta krajta, lapám zaraženě po dechu.

“Zrovna včera! Někdy i celý den…”

– Ne celou noc?

“Neprotéká vám záchod?”

“Anó,” jásám. Tolik ještě žádný člověk nad protékajícím záchodem nezajásal!

Paní je evidentně zurčící vodou tragicky rušena. Vykládám, jaká je to záhada, že někdy protéká a někdy ne. Paní v domáckém oděvu realisticky podotýká, kolik ta voda teď stojí peněz. Ujišťuji dámy, že záhadě přijdu na kloub, a mířím domovními dveřmi ven, do slunečného dne.

Příspěvek byl publikován v rubrice Co Liška a jeho autorem je Liška H. ryška. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

18 komentářů u „Ráno po vášnivé noci

  1. Liško,tak to byla klika:) A ten protékající záchod si nech spravit, sousedka to neřešila a kvůli ní jsme museli nechat prověřit vodoměr na baráku…byl správně. A sousedka lehčí o 15 tisíc:)

  2. Jet s tebou na dovolenou bylo velmi kontraproduktivní. Čtení tvých článků mi teď zabere dvakrát i vícekrát tolik času co dřív, páč se po některých větách zastavuju a představuju si… kochám se vidinou tebe… – ** “Anó,” jásám ** – Ty voe, to se nedá! :-)))

  3. :-))))
    Jásání vyvedlo z mírné míry lehce tragickou paní pode mnou (možná oprávněně se bojí, že jí zas vytopím nebo něco provedu), ale ta tmavovlasá to zvládá bravurně.
    Nojo, ona se nemá čeho bát, má byt z dosahu lišek.

  4. já nic neslyšel, ale cítil jsem, jak kdyby u vás doma někdo hulil trávu!

  5. Vidím docela v barvách, jak záhadě přicházíš na kloub :)
    A jak věrohodně ty dámy ujišťuješ :)

  6. [6] :-)) Bane, tráva se nehulila. To šlo asi od sousedky.

    [7][8] Právě právě, jen jestli to nebyl jemný náznak.

    [10][11] Od té doby už odpad neprotéká. Čeká na vhodnou příležitost.

    [9] V jakém směru překvapil tvá očekávání?

  7. [12] V jakém směru? No… shora dolů. To je obvyklý směr. Nejen u protékající vody. :)

  8. Jojo, vasnive noci…
    Me se zas sam ocebe zapina vetrak v digestori a dochazi k masivnimu uniku vzduchu, az z toho lapam po dechu :-)

  9. Teda Liško…A já se těšila na pikantní historku…:o))))
    Protejkací hajzlík není tak hrozný, jako to, co se stalo kamamrádům…Kliďánko vyrazili do města a když se vrátili, stál na schodech soused. Byl…jak jen to diplomaticky říct?…převelice rozezlen. Ba přímo nasrán, diplomacie stranou. Ona jim totiž rupla ta ocelová, prakticky nezničitelná tlaková hadice na zadní straně porculánového trůnu. V bytě měli pět centimetrů vody. Soused méně, ale prožíval to – vzhledem k nedávnému malování – tak nějak výrazněji, než oni…:o))))

  10. Ado,
    ona ta outlocitná paní taky dost prožívala, když jsem ji před Velikonocemi vytopila pračkou. A to měla jen malý flíček nad koupelnovými dveřmi (když nepočítám nějaké koberce a matrace, co mohla ždímat)… Některý lidi nadělaj! :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *