Olověné orákulum

Loňský kus olova měl krásný zřetelný tvar penisu s koulema. Alespoň já ho tak viděla; jiní by v odlitku snad našli docela jiné, méně potěšující symboly. Vyplnila se věštba? Řekla bych, že vyplnila – pokud vůbec přiřadit nějakému mému roku jako symbol penis s koulema, pak rozhodně 2007!

A 2008? Co praví olověné orákulum?

Jé, teď se mi vysypalo někam do tašky mezi listopadové a prosincové složenky za telefon. Nezaplacené. Už ho mám. Tvar není tak krásný a jasný jako penis s koulema a nabízí neméně poloh a úhlů pohledu. Nejspíš mi to celé připadá jako drsný globus, na něm strom a postava. Že by planetka Malého prince? Nebo Adam a Eva s hadem? Jan Hus na hranici? Hlava Julia Fučíka? Našikmo je to letící orel. Koho nese na zádech? Asi mě, když je to moje olovo. A co to věští?

Nakonec jsem se usnesla, že je to jasná kukačka na hnízdě s ptáčátkem. Celá já?

Jak to připadá vám prosím vás?

20lov08

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Výštěky a jeho autorem je Liška H. ryška. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

35 komentářů u „Olověné orákulum

  1. ruka zoufale se vzpínající z vody- je vidět její výstřik po dopadu, stejně jako je jasná marnost posledního zápasu, která ovšem nezmenšuje velikost gesta. na poslední fotografii je jednoznačně zoufalá tvář zkroucená bolestí a všeničícím smutkem, nikde nekončící vypreparované krční cévy…
    poměrně masakr.

  2. [1]
    To je krásný, jak v tom vidíš masakr, a já ne. Ale vypadá ten rok 2008 docela dramaticky, žejo?
    Vypreparovaná tvář je pro mě Julda Fulda a vzpínající se umírající ruku vidím jako usmívající se dobromyslné zvířátko, pravda – bez ocasu…

    Ty mě teda děsíš a strašíš!

  3. Fotka č.1 – tleskající ruce, fotka č.3 – vysmátej medvěd, fotka 2,4,5 – štíhlá děva ležící na zádech s nohama zdviženýma vzhůru. (S nohama u sebe!) Fotka č.6 – exhumovaná mrtvola klauna…eee… Ale taky by to mohl být Don Quijot.

  4. [3]
    Né, to klidně můžeš. To nezaškodí. Můj optimismus potřebuje občas prozřít do drsné reality a všimnout si jí. :-)

  5. [6]
    Don Quijot ani ten Fučík to asi nebudou, fakt to vypadá hůř! Spíš ten strhanej vypreparovanej klaun se známkami syfilitických změn na lebce. Uáá, nééé! Že já tam tuhle fotku dávala, že já ji řízeně nezrušila a nedělala jakoby nic, jak mi radil ten můj optimismus… Bléé, že by nastal čas podívat se nemilosrdné pravdě do očí – tedy do prázdných očních důlkůůů fůůj?!

    Tleskající ruce? Ooo, to je svůdné, skoro jako ty tvé asociace na děvu odhalující své lůno…

  6. A medvěd! Třeba dostaneš Oskara!
    .
    .
    .
    Co to bylo za asociaci? :o) Že by Berlínský … :o)))

  7. Jednoho berlínského medvěda s berlínským znakem na hrudi už mám. Naštěstí měří jen 10 cm.
    Jó, medvěd, šelma jedna nevyzpytatelná – asi si mám dát v roce 2008 bacha.

  8. Když odlitek vidím 3D, moc jako hlava nevypadá; jen na fotce.
    Tak jsem si to krásně racionalizovala! :-))

  9. No to je přeci jasný… šlachovitej chlap, kterej tě vytáhne na poslední chvíli ze spárů (případně Interspárů) šíleného klauna zabijáka (ředitele slavného cirkusu) a prokáže ti tak medvědí službu, za což mu sice naroste nos mírně nahoru, ale svou roli akrobata s tebou, coby t.č. už jeho partnerkou na visuté hrazdě, v poloze se vztyčenýma nohama u sebe, sklidíte ohromný potlesk obecenstva, a to v každém městě, do kterého přijedete. Takže… akorát ten kočovný život bude trochu náročnej…teda zvyknout si, ale co bys pro své štěstí neudělala…

  10. tRojka obrazek je jasne vpravo rytir v brneni, drzici krasnou divku pravou rukou, levou zvednutou odhani dotirajici selmy dole, ktere vztekle vyjou.
    Ten rytir je mi podobnej nejen povahou :-)

    [12] :-)))

  11. [10]
    Liška, co byla zvědavá na požár a ukojila svou zvědavost :-) … blééé.

    [11]
    Jo takhle je to! Tomu říkám přesná věštba na celý rok!
    A to ani nevíš, že příští týden máme v práci Cirkusový terapeutický týden a na jaře celý festival – ty jsi jasnovidec; neodhalil jsi jen to, že principál má plnovous až do pasu. Minule mi vyhrožoval, že příště budu mít privilegium polykat oheň já – ajajaj, snad pak nedopadnu jako ten poslední obrázek (viz výše)!

    [12]
    :-) ale né, nebojte se lišek, jsou to hodná zvířátka!

    [13]
    Hotovej svatej Jiří s drakem!
    (A drak je ta šelma, nebo ta slečna?)

    [14]
    No vida! A kdo je nahoře?

  12. Liško,na té první fotce je to jasně mytický kůň vzpínající se z nicoty:))

  13. Jestli je to jeden kousek z mnoha stran, tak pak nevím jestli správně dedukuju, ale: 1) pes, utíká a přitom něco chrání, 3) madona s miminem, 4) rozevlátá gesta, snad přivítání se s někým, 5) jasná Liška.

  14. prvni obrazek je jasne liska (nebo drak?) drzici se tlapickama nejakeho dopravniho prostredku.
    Na druhe fotce je videt ta sama situace zezhora. Je videt, ze dopravni prostredek (motorka?) je relativne maly.
    To taky potvrzuje obrazek treti, kdy se ukaze, ze se jedna jen o nejakou atrapu dopravniho prostredku. Ze je to jen nejake rozplacle nic (to na cem jede)

    Ten zbytek je nejaka zmet. nevidim nic.

  15. Je to fyzický šlachovitý baroko. Remix. Čeká tě divokej rok. Přinejhorším příště nebudeš dštít olovo tak zbrkle a zase si v klidu vyleješ penis, to už musíš mít v ruce od minula, ne ?

  16. Strašně jsem se nasmála.Hezkej novej rok !!

  17. Hele a proč se vlastně neříká “To jsem z toho srnka.” ??

  18. Neházejte to na zvířata, já řeknu rovnou, že jsem z toho blbá..např.

  19. [29]
    Naopak, to je fascinující používat zvířata pro různá přirovnání. To jim nijak neublíží :-), nejsou tak vztahovačná jako někteří lidé.

  20. jojo. ja jsem prase. A neni to prirovnani, je to fakt.

  21. No, já akorát v televizi. Je to zvíře, který leží na zádech, pohupuje se na hladině a když chce, žere chaluhy. Položí si je na břicho a líně se v nich nimrá pacičkama. V životě jsem neviděl něco tak spokojenýho. Nechápu, že na ní neexistuje přísloví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *