Listopadový počáteční

ZELENÝ NOTES 

notes 001-500

Máma jela na dušičky a já se 28.10. přesunula na několik dní do domácnosti, jež mne zrodila, mezi její dva zbylé členy. Oba jsem zpodobnila do sešitu. Moje funkce spočívala na praktické rovině v odstraňování jejich výměšků a přihrávání potravy. Na duševní rovině panovala rovněž souhra.

notes 002_500

V neděli jsem už byla u sebe doma, vyluxovala jsem a umyla okno a večer výrazně popíjela se sousedem.

notes 003_500

V pondělí jsme se minuli a usrkávali každý sám, abychom se v úterý cíleně sešli a popíjeli společně celý večer. Předtím jsem stihla objevit a zakoupit kolektivní dar pro kolegyni, objevit prodejnu arabských parfémů (já přijdu!!!) a setkat se s vrstevnicí, s níž plánujeme zorganizovat šamanský seminář. Na její popud; já nejsem ten, kdo skáče do akce, já jsem ten, kdo si donekonečna může říkat: A vždyť já nic neumím, nic o tom nevím…

A dnes už je středa a

notes 004_500

Neptejte se prosím v komentářích, proč je v komiksu klubíčko, ani na jiné detaily – kdybych je chtěla sdělovat a považovala to za vhodné a možné, už bych to udělala. Můžu vám říct, že jsem si tímto komiksovým způsobem ráda ulevila. Je to přesně způsob podle mého gusta a mých potřeb. Předpokládám, že poradní den se bude následkem této předsunuté úlevy pro mě vyvíjet celkem příjemně. Asi si s sebou vezmu termo hrnek – nikdo nevidí, jestli je v něm kafe, anebo zbylé víno ze sousedského mejdanu.

 

16 komentářů u „Listopadový počáteční

  1. Tak na zdraví! Ale na jedno se tě zeptat musím: kde je prodejna arabských parfémů, kde, kde kde? A pozdravuj souseda, nějak máte společnou slinu:) Ještě něco společnýho? bych se zeptala, kdyby tady nebyl zákaz ptaní!

  2. Žádost o neptaní se týká jen klubka a minulého poradního dne.

    Arabské parfémy:
    http://www.upelikana.cz/

    Je to na Maltézském nám, už na kraji Prokopské ul. , vlevo od restaurace U Malířů.
    Jde se tam průjezdem, ve kterém je vchod do restaurace El Centro, rovně přes malý dvoreček a tam jsou jediné skleněné dveře a to je ta parfumerie. Z ní pak vedou schody nahoru, kde jsou nějaké další místnosti.
    Je to tam příjemné, dostala jsem čaj – nevypadá to tak zámecky jako na fotkách na webovkách, je to takové komorní, klidné.
    http://www.upelikana.cz/parfumerie/
    Otevřeno 11-20h.

    Zrovna když jsem si řekla, že by se mi hodilo pořídit si nový parfém! Vyzkoušela jsem tři, všechny byly dobrý. Tak tam naběhnu po výplatě.

  3. slonice s mladetem, zajimava vsuvka. taky nekomentovana nijak. tak si pockam :-)

  4. “Žádost o neptaní se týká jen klubka a ”

    No a proč bychom se ptali?
    To je přece jasné,budeme tedy pouze odpovídat:-)
    Je to klubko Ariadniny nitě,pevně střežené Liščí tlapou a uchovávané pro nějakého Thesea.

  5. 3:
    tak toho se neujmu Ratko.
    Pokud vidím pod Liščiným oznámením o společném večeru se sousedem obrázek chobotu,tak mi to dává sice správnou,ovšem nepublikovatelnou asociační logiku:-00)

  6. 5. aha, to jsem ale blbec. tohle mi chobot vubec neasociuje. zejmena kdyz chobot ma i to male. mozna chapadla. jakoze uchopovani …nebo cekani na neco k uchopeni

  7. krásní sloni. hezky si dávali se sousedem do trumpety. :-)
    termohrnek! to je vychytávka. :-)
    a klubíčko je taky výmluvné.

  8. Ještě pár komentů a chudák liška bude muset vypotit pravdu, stejně jako tenkrát s večerním Karlovým mostem:) A díky za odkaz, já mám některé (sladší) orientální vůně právě docela v oblibě! Pokud to nejsou taková ty pižma těžká jak sametový závěs na dveře…

  9. V zoologické zahradě,
    slon se drbe na bradě,
    a pak je mi ochoten,
    zamávati chobotem…

    Otrkávání sousedů zdárně pokračuje… a jak, Liško, stál by za hřích nebo i něco víc???

  10. zni mi to divne. tak nejak česky. žeby si slovaci dávali do trubky? do trúby… no spíše ty si ale trúba.

  11. až se vrátí Liška,tak nám možná dá na trumpetu,že jí tu děláme bordel a řešíme nějaký ……..,klubíčko jsem myslel samozřejmě:-)

  12. Je neuvěřitelný, že všichni mluvíte k tématu, i když zdánlivě to vypadá, že každý o něčem jiném.

    Na trumpetu nikomu nedám, teď jsem hrála na baskytaru (a trumpety v některých písních taky nechyběly).
    Do trumpety se sousedem si asi dáme, musím přeběhnout do kuchyně. Mně samotné ti sloni , když jsem je tady viděla, asociovali, jak si dáváme víno do trumpety. To jó.
    Soused dobrý, vykládá spoustu intimností a mě baví se takhle uvolněně vesele bavit. Akorát má plnou hlavu jisté paní, dělá pro ni všechno možný i nemožný a stále je necháván na pochybách. I kdyby to s ní ukončil nebo ona, tak ale já do toho s ním jít nemůžu – určitě by ještě dlouho sjížděl v hlavě nebo kde pořád ji. Tak se kamarádíme. I když narážky by byly. No uvidíme. Jisté je, že jestli se ma konci roku odstěhuje, jak měl v plánu, tak mi bude chybět a já jemu, to už víme.

    A ratko, je to opravdu původně slonice se slůnětem a příspěvek o imaginaci, kde byli, jsem chtěla napsat, ale pak mi to připadalo ujetý; vůbec ty imaginace musej působit ujetě a intimně, ale asi to napíšu, to už mi pověst nepošramotí :-))

    psice, jó, sladké orientální je pro mě životní nutnost letošního podzimu! (Sametový závěs – to je pěkné přirovnání taky by mohl být trochu zakouřený a prachem zasmraděný.) Zkoušela jsem něco, kde byla ambra a pačuli, ten vydržel dlouho a později voněl pěkně. Zaujal mě ještě olejový parfém s pomerančovými květy a vetiverem a asi santalem, ale postupem času mi voněl hůř oproti tomu prvnímu. A třetí byl s hruškou, tu mám ráda, tak jsem ho zkusila, napřed nicmoc, sladký taky moc nebyl, takový celkem střízlivý; nakonec nevydržel vonět tak dlouho jako předchozí dva. Tak si asi koupím ten s pomerančem a jestli budou mít jen malinké balení toho ambrového … ještě něco prubnu.

  13. Vína jsem si koupila dnes hned dva litry, aby mi zbylo hodně do termohrnku na zítra. Možná si vezmu jeden na dopoledne a ještě si odpoledne do něj přeliju další dávku z lahvičky …
    Vůbec jsem dnes utrácela – u holiče a večeřičku a kafe v pekárně a bagetu na zítra k svačině a tisícovka je fuč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *