24 komentářů u „V pizzerii

  1. Tomu říkám recenze na stravovací zařízení. Eště jestli měli na záchdoě čisto a toaleťák. :-))

  2. :-) Liško, mě se čím dál víc líbí, jak žiješ přítomností. Nejen v pizerii, ale také v tvém předešlém miniseriálu 14 zážitkovém. Obyčejné věci, obyčejná radost i starost, žádné šedé hlubokomyslné teorie – zašmodrchanice.

  3. ru,
    záchod měli moc hezkej.

    barčo,
    aha, no vida a já na tyhle všednodennosti mám vždycky spíš pohled „to je málo, to asi nechce nikdo číst a já taky ne“ a ždímu ze sebe zašmodrchanice.

  4. 3. No, lidi jsou různí a každý má rád něco. Piš si co chceš, prostě to, co ti brnkne o liščí čumáček :-)

  5. Tyhle vajickovy pizzy moc nechapu, stejne jako krajove variace (na Slovensku maji pizzu s bryndzou, ale na halusky tam jen tak nenatrefis, ptam se proc proboha?!:) A obsluha? Fesny Neapolec, nebo znudeny jidelnar od Svejka?:)

  6. Krajové variace bych asi taky nebrala. Ta moje boloňská byla asi taky dost kajová variace, tak to měli ohlásit, padouchové.
    Obsluha byly docela příjemné ženy. Pivo přinesl z druhé strany nečekaně tichý muž.

  7. Proč Vy se svými komiksy neživíte, to moc nechápu.
    Vždyť je to sqjeleee.

  8. Milé dámy, ty variace na jídlo mi teda daly zabrat, hlavně sushi s uherákem:-( Úplně jsem nad takovým gastrobizárem uronil slzu!

  9. Milane 9
    fakt? Já právě si to moc neumím představit z druhé strany – číst si o tom jak někdo šel na pizzu – že by to někdo chtěl. A zaplatil?! Pořád se nějak špatně vidím zvenčí.
    Díky moc!
    A taky nevím, jak se to dělá, živit se takhle. Tuhle Soused navrhoval, že jde zpoplatnit jednotlivé díly, kdyby vycházely na pokračování. Za nějaký malý obnos. Asi jako placené články internetového časopisu.
    Jenže to byste vy všichni najednou měli zaplatit, když to doposaváde sledujete volně?
    A cítila bych se asi roztrhaně – nikde by nebylo všechno pohromadě, jen po částech, jinak neviditelné…

  10. Sejro,
    no jistěéé, kdo jiný by už měl sledovat gastronomii než vařič piva a medoviny (proslulý tím v zaměstnání již před nástupem do zaměstnání:), jehož jméno zraje jako … jako sýr.

  11. Ahoj Liško:-)

    Moc se mi líbí Tvůj pozitivní přístup:-)
    Z teplého piva nedostaneš v téhle zimě angínu a z pizzy bez masa moc nezatížíš střeva a neztloustneš:-)
    Krásný večer..
    Bi

  12. Brigit,
    :-)) tak tomu zase já říkám pozitivní přístup! Jen tak dál, právě popíjím již zteplalé pivo.

  13. Juchůů, mám hotovou práci a můžu se bavit a máme ani ne 2 ráno. Juch!
    Akorátže je blbý světlo na focení, takže další záznamy z notýsku pořídím až ráno.

    Zatím si budu prozpěvovat s Neckářem :)
    Já když tleskám do rytmu, znamená to, že jsem poměrně ovíněná.
    A jedééém!

  14. I hotové komiksy, i vlastní kreslířské umění lze nabídnout komukoli vydávajícímu cokoli tištěného. Třeba i Kauflandu na zpestření jejich reklamních tisků.

  15. Milane 17
    aha, no a to potom bych se já přizpůsobovala jim. Natož Kauflandu a předstírala, že jím jejich polské sýry… to by nešlo.
    Nabízet jinam, to je trochu potíž, to jsem líná. Ona pak jakákoli spolupráce znamená hodně času a ten nemám. Pokud není zaplacenej a to trvale, abych si o něco snížila úvazek…
    Není to – koukám teď – tak reálné, jak by to mohlo vypadat.

  16. S živením se komiksem je to stejné jako s živením se jakýmkoli jiným uměním. Na začátku stojí množství odříkání a dřiny a i přesto, jestli se vám šťastnou náhodou nepodaří být ve správnou chvíli na správném místě, tak máte stejně smůlu.
    Popravdě, jakkoli mám liščí kreslený deník ráda, nemyslím si, že by měl dostatečně mainstreamový komerční potenciál.
    A tak nějak si myslím, že ve chvíli, kdy by začal být kreslen „na sílu“ jenom kvůli publiku nebo objednateli, tak by se z něj vytratila ta lehkost a experimentálnost.
    I když bych řekla, že třeba kreslené recenze restaurací by se v nějakém gurmánském časopise mohly hezky vyjímat, ale jak dlouho by vás bavilo hledat nové úhly pohledu na plný talíř?

  17. 20. třeba jo, talíře jsou pokaždé naplněny jinak :-) to by se mi moc líbilo. Liška by třeba dostala najíst a nakreslila by co snědla a jak se u toho cítila. To by byla moc pěkná práce. teda mě by se líbila kdybych byla Liška.

  18. ave 19,
    přesně. Taky mám takový dojem.
    Navíc pro publikování bych měla tendenci (a cítila bych se povinována) kreslit líp, ne hrc prc co nejrychleji a třeba i za jízdy ve vlaku. Asi bych si to začala víc připravovat, víc na tom makat a to by trvalo o hodně déle než teď a za druhé by se opravdu vytratila do velké míry ta situačnost a asi i ta rychlost ruky, kterou já sama mám ráda. Mám ráda obrázky, co jsou kreslený rychle a ne šišmaný a ušišmaný, umrněný, pomalu dělaný a předkreslovaný.

    Já nic nepředkresluju. (Jen když chci nakreslit něco technického jako je motorka, tak to si tužkou předkreslím nebo se kouknu na obrázek, protože opravdu nemám motorkovost v oku, neznám, jaké součásti a proč tam jsou a jak jsou spojeny – a to pro dobrou kresbu člověk vědět musí!)

    Dá se kreslit zodpovědně a s detailní přípravou a přitom rychle. To se dá. Ale než vyleze ta výsledná rychlá kresba, co má šmrnc, člověk musí udělat hodně a hodně cvičných kreseb, nazkoušet to, promyslet. Stojí to čas, papíry, fixy a mě by to stálo i motivaci. Já bych to dělala s nechutí. Prostě nerada předkresluju a piplám.

    Radši jedu rychle, aby mě to bavilo!
    A nevadí mi, že jedné lišce leze ocas z kolene, druhé ze stehna, třetí sice ze zadku, ale prapodivnej, že má liška jednou krátký nohy, jednou dlouhý atd. To mi vůbec nevadí, naopak mě baví vidět, že není vždycky úplně stejná. Někdy si říkám, jestli to nevadí těm lidem, co to vidí, jeslti to není rušivý, ale nebudu se mořit ani anatomií ani perspektivou – liška není 3D, je 2D a její nábytek je taky 2D, jen vyjímečně z určitého úhlu je 3D, ale většinou křivě :)

  19. ratko 20
    to je dobrá zakázka a´může být zábavná – pro lidi, co fotí telefonem. Je to pro někoho jinýho.

  20. ratko 20
    a navíc kreslit jídlo je hrozně nevděčný. Ne kvůli tomu, že by mi vystydlo :-) ale protože to nejde bez barev. I tu pizzu jsem musela udělat barevně a dokonce s legendou, aby vůbec bylo poznat, co to je. A ideální by bylo jídlo malovat, ne kreslit, i ty barvy jsou důležitou součástí jídla. Ještě k tomu když se vynechají, nejde vůbec poznat, jestli ten amorfní kousek je měkkej nebo tvrdej a jestli je to řepa nebo hovězí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.