Oslavy a opravy

dd1-500

dd2-500

dd3-500

dd4-500

dd5-500

dd6-500

dd7-500

dd8-500

A našla jsem. Vytisknuto a upleteno. Po víkendu pan domácí opatřil novou wifi-krabičku. Takže problém nebyl v mém dýchavičném a potácejícím se počítači. Dneska novou wifi vyzkouším. Snad :)

dd9-500

Svítivě zelenou vestu ještě vybarvím. Nebo nakreslím teď cestou domů další párek sekuriťáků. Plánuju dát jejich obrázky k sobě a uspořádat tu malou výstavku. Je to zábavné je kreslit. Někdy na to mám jen půl minuty, jindy několik minut; záleží, kdy přijede moje metro a kdy přijede v opačném směru metro do konečné stanice a odřízne nás.

.

Příspěvek byl publikován v rubrice Comics a jeho autorem je Liška H. ryška. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

62 komentářů u „Oslavy a opravy

  1. budu si muset pořídit červené punčocháče ;)
    a dík za vysvětlení hnětýnek, ty teda jsou (y)

  2. Červené punčocháče napraví mnohou rozbitou náladu :)

    Hnětýnky ze Šumavy,to je ono. Takové máslové bábovičky drobivé, neodolatelně lahodné.

    Právě jsem snědla skleničku své hruškové zavařeniny ze 17.listopadu a ukázalo se, že to není džem (není to tak hrozně sladké jako džem ani natolik zželírované), spíš hustokompot, řekla bych. Dobrej.
    Na lívance by byl báječnej.

  3. A můj hruškový hustokompot má růžovou barvu a to je roztomilý bonus navíc.
    Asi ho časem vyfotím.
    Až bude světlo.
    Takže v dubnu.

  4. 3. mňam… hustokompot.

    hnětýnky jsou silně odstrašující

  5. ratko
    :-)
    Jen aby to naživo nebylo s hustokompotem a hnětýnkama naopak. I když asi ne, ten hustokompot je dobrej, je v něm trochu skořice a dost hřebíčku, mně chutná.

  6. 6. tak hustokompot nebrat :-)) mám ráda bez příchutí, …

  7. udělala jsem nejlepší jablečný protlak (nebo pyré či jak to nazvat) na světě… nikdy jsem tak dobrý nejedla. Padané jabka – kyselkavosladké, oloupat, vybrat jadřinec, uvařit, trochu cukru a rozmixovat. Všichni padli na zadek :-)) taková dobrota. ale asi byly ty jabka tak dobré.

  8. ale můj jídelníček se proměnil… na stará kolena mi chutná jinak než dřív.

  9. ratko 8
    ŇAMMM!!!

    9
    já už snad 5 let nemám chuť na sladký. Jen když nemám nic jinýho k jídlu, dám si. Teprve pak mi třeba zachutná. A dneska se to změnilo, měla jsem chuť, koupila jsem si hořkočoko-oplatky (a celé snědla), osladila jsme si kafe a k večeři dala hustokompot a chleba s marmeládou (od příbuzných). A rybí pomazánku na závěr, to je pravda :) Už toho sladkého bylo dost.
    Po období menších porcí (tzn.normálních) zase začínám pojídat větší. K obědu jsem měla kachnu na medu v čínské restauraci.

  10. 10. dobrýýý. já měla dnes zelňačku… dělám ji každý týden celý hrnec. Uvařit kyselé zelí, jedna nastoruhaná zelená paprika, nastrouhaná mrkev, brambory na kostičky uvařené zvlášť. na olivovém oleji osmahnout cibulku, lehce zasmažit (půl lžičky mouky) a vše smíchat dohromady. A je zelňačka… na dva dny. ehm to máme každý týden. a pak dýňovou polévku (Hokaido a mrkev) a brokolicovou polévku (Brokolice a mrkev) mezitím pro kluka osmahnu prsíčka na olivovém oleji aby teda mu narostl sval… ale víceméně bezmaso. nikoliv cíleně. se to tak rýsuje samo.

  11. 11
    Mé heslo zní:
    Není zelňačky bez klobásky!

    Takže tu tvoji bych nejedla nebo naopak bych jí musela sníst ten celý hrnec, abych se vůbec najedla. jenže to bych zase moc prděla po tom množství zelí. pročež pro mě zůstává jen možnost zelňačky s klobáskou. Která ji krááásně přibarví.

    mrkev jsem si taky koupila! V nějakém záchvatu mysli, že nebudu jíst uzeniny (tedy ani klobásky:(((, protože nejsou zdravý a ani to moc uzeniny nejsou, ale samý soli a chemie. Bohužel je to nejrychlejší jídlo pro lenochy jako jsem já.
    Škrabat, krájet a péct mrkev se mi bude chtít asi až někdy, až mi zplesniví :(
    Taky je to tím, že večer vlastně přicházím domů až po večeři a příští týden to bude stejný. Tak nevím, kdy dojde na mrkev.
    Jen dneska jsem měla večeři doma,ale původně jsem měla být taky venku.

  12. dnes jsme jedla na pohřbu… a co asi. řízek se salátem :-)

  13. Joo, já nad tím ratčiným jídelníčkem v 11 taky dumala, že jsou to samý prdlavky nadejmavky, to bych byla v jednom kuse v křečích. :-)

    Heh, teď jsem se překlepla a původně napsala ” v křečcích”. :-D
    To je možná podobně jako “po koťatech”, tak mi je, když s ním něco těžkýho a kvasnýho.
    Ale uzeniny moc nemusím. Radši sejry. A spoustu zeleniny syrové. Hodně listové, listovej salát všeho druhu, čínský zelí, rajčata, okurky, z ovoce pomela bych se ujedla… I hroznů, nejradši bezpeckových…
    A z masa hovězí a srdíčka a na rychlo játra.

    Tu hokaido polívku bych si ale dala, letos jsem ji ještě neměla, ta je mňam.

  14. 14. řídím se slinivkářským trávením, to neodpustí žádnou chybu… ani naznačovat se nesmí. a kyselé zelí je ideální, opravdu nenadýmá. samozřejmě musí být zkysané. stejně jako smetana… sladké zelí bychom nedali :-) stejně jako okurky třeba. nebo uzené. má to dobré vedlejší účinky pro mě… nejsem tlustá. i když si dám občas pořádného stejka a sladím.

  15. tedy absolutní zákaz, sádlo, margaríny, nasycené oleje (máslo či za studena lisované oleje může), uzeniny, klobásy, uleželé sýry, tučné sýry, salámy všecky ale nejhorší jsou fermentované – zrající, nesmí smažené cokoliv… bez výjimky. i kdyby to byla zdravá zelenina, nesmí se smažit. raději vařenou zeleninu než syrovou.

  16. Resp. pokud budu jíst jen to zelí samo o sobě, ďobat ze sklenice či hrnce a naloženým zelím, tak to jde. To je mňam víceméně bez následků.
    Ale jak je z toho jídlo, kombinace se zásmažkou, tedy moukou, navíc na cibulce, tak je smetýno. Břicho jak buben. Jakákoli zásmažka s cibulkou je ukrutně nadýmavá. V polívkách i omáčkách.

  17. 18. chápu… možná ta cibule. mouku nedávám většinou. a používám jen a pouze olivový olej (za studena lisovaný), ten se snáší celkem dobře. ale někdo nesnáší cibuli… ani česnek třeba.

  18. Nejradši večeřím kousek pečiva s máslem nebo nějakým sýrem (jedno nebo druhý, nemusím obojí najednou) a zeleninou k tomu. Sýry střídám, ale nemám ráda moc slaný. Tak spíš přírodní nebo ementálovitý. Vájimečně jednou za čas dám tvarůžky.
    Někdy s mládětem večeříme čínský nudle nebo kuskus s dušenou zeleninou a bylinkama, to je taky fajn.
    Sádlo si občas zlehka namažu na topinky nasucho pečený v toustovači.
    Kunerol a podobný hnusy maragarínový, i kdyby se sebeluxusnějc jmenovaly, mi na talíř nesmí. Z toho maximálně občas upeču nějakou buchtu, když to donesu zadarmo jako přebytky z práce.

  19. 19
    Poslední dobou mám pocit, že nesnáším jakýkoli polotovary. Obědy, co nám vozí z velkovývařovny. Vařej z konecentrátů. J emi z toho dycky těžko, bolavo, nafouklo. I když to náhodou není na mě přímo moc slaný, stejně pak mám pocit hroznýho zasolení, žízeň a únavu.
    Takže se tam snažím vyhýbat všem omáčkám i polívkám. A když není na výběr nic slušnýho, tak si objednám jako dneska třeba sice maso s omáčkou a těstovinama, ale jím jen to maso a ty těstoviny.

  20. A nebo si neobjednám nic a dlabu rohlík s tím sejrem.- :-)

  21. 21. jojo, podobně. manžel nesmí žádné polotovary… a mně chutná vše čerstvé. Takže žádné polotovary. ani kupovaná jídla. v restauraci můžu všecko, muž jen něco. (uvařené základní potraviny)

  22. Teď jsem snědla dva pytlíky kyselých želatinových žížal.
    Asi mi ale po nich nebude tak nevolno jako po sklence jabkového džusu odpoledne.

    Moc ovoce je na mě… prostě moc ovoce.
    Musím jen málo. Sýrů taky. Ementál dobrý! Tvrdé sýry můžu i ve větším množství.
    Večeřela jsem ve vietnamském fast foodu se socialisticky poflekatěnýma židlema a bylo to bezva, bavilo mě to. Hovězí s rýží a takovou zeleninou, co byla nazvaná nečesky a neznám ji a nezapsala jsem si to. Něco zelenýho. Něco mezi špenátem a salátem.

  23. Mangold?
    Slovo mangold bych si představila zlato-červený.
    Kouknu se po internetu.
    v tom vietnamským slově bylo ch. Ptala jsem se, než jsem si to objednala, co to je. Říkali, že zelenina z Holandska. A ukázali mi tu výslednou porci na obrázku: hnědý maso a zelený dužnatý listí.

  24. Maminka ho pěstovávala na zahrádce, už před pětatřiceti lety, dával podstatně větší výnosy než špenát a tuším že opakovaně z jednoho výsevu. Tmavej jako špenát, ale víc zvlněnej list, tužší. A mám pocit, že jsem ho taky už někde zahlídla v jídelníčku asijských rychlojídelen.

  25. jojo, mangold se pěstuje na zahrádkách. švagrová ho taky pěstuje a děla z něj špenát. maminka dělá špenát z kopřiv.

    hodně se používá v aijské kuchyni shiso (buvolí tráva) Vypadá trochu trochu kopřiva nebo hluchavka.

    četla jsem jak je zdravé zelené listí. moje mám jí všecko zelené a musí to mít každý den. chodí si natrhat něco kolem domu. jinak sní nať z mrkve, kopřivy, pampelišky… při nejhorším i trávu. všecko co trochu vypadá jako zelená nať sní. a smíchá si to s drceným lněným semínkem a zalije kapkou olivového oleje. To jí snídani :-) Včera byla na operaci s druhým okem a je teď zcela zdravá.

  26. Tak shiso neznám, ale taky by tro mohlo být to, co jedla Liška.

  27. Liško, nebylo to tohle? http://www.vietfoodfriends.cz/uvarte-si-sami/recept/thit-bo-xao-can-tay-hovezi-s-rapikatym-celerem-15
    Jednou jsem to měla, a kdybych nevěděla, že jde o řapíkatý celer, tak bych ho nepoznala, což je docela zvláštní, protože ho používám často do polévky a tam je nezaměnitelný.
    Hnětýnky, ach! Dřív jsem máslový pečivo a dorty neměla ráda, ale minulý týden mi zavoněly máslový vanilkový rohlíčky, zbouchla jsem krabičku za 2 dny (a nebyla úplně malá) a myslela jsem, že jsem ze sladkýho tuku vyléčená. Jen do chvíle, než jsem v Bille zahlédla hořké čokofigurky plněné vaječným likérem! Musím si dát nějaké limity, nebo budou tyhle Vánoce hmotnostně přelomové.

  28. 31. ano… řapíkatý celer, to je ono. přesně toto se jí v Asijské kuchyni. Zapomněla jsem na to, ale je to ono. Mají toho plné obchody a jí to jako hlavní přílohu, jak třeba my brambory.

  29. hořkou čokoládu nemám ráda… jen mléčnou milku s celými ořechy a ke každému ořechu malý kousek čokolády aby mi nelepila na zuby. a Likér taky ne… takže mě na reklamu nedostanou :-) maximálně levné banánky v čokoládě.

    zrovna teď koukám že je zlevněná Milka čokoláda všecky druhy kromě těch s lískovými ořechy. tak oni vědí že lidem chutná

  30. Jo, našla jsem tu lídlovou: Bellarom hořko-smetanová čokoláda a smetanová čokoláda s celými ořechy.

  31. mně bohužel čokoláda nechutná, jím ji tak nějak z povinnosti. takže mléčná s ořech se dá vydržet. když se snažím :-)

  32. Ahááá…
    A proč jíš něco z povinnosti, když to není proti umření hlady? Tak když ti nechutná, nejez ji vůbec, ne?

    Jinak tu hořkou smetanovou Bellarom jsem si koupila teď cestou do Brna, zrovna je v Lídlu v akci. :-)

  33. 39. když nechci urazit… někdo třeba nabízí bonboniéru z narozenin kde jsem právě přáli… bylo by to hodně nezdvořilé. někdy, když je to obzvlášť hnusné… tak si ukousnu kousek a zbytek třeba zahrabu do květináče. Nebo nenápadně strčím pod papíry do odpaďáku. ale to většinou po ochutnání, předem nevím jak moc nechutné to je :-)

  34. zdravím z práce, mám hodně podobné chutě jako Ru :-)

  35. Nebylo by to nezdvořilé. Účel nabízení není pokrytectví, ale vstřícnost, aby i ostatní ochutnali tu dobrotu. Pokud to pro ně dobrota není, není důvod, aby ji užírali někomu, komu to chutná.

    To je docela škaredý, Ratko, něco takhle plivat nebo zahrabávat. To kdybych jako hostitelka zahlídla nebo po tvém odchodu našla, tak by mě to fakt nasralo. I by se mě to dotklo, ta faleš.
    Naopak to, že bys řekla, že to nejíš, považuju za normální, takových lidí znám vícero. A nevidím důvod, proč by se mě mělo dotknout, že to řeknou na rovinu a z nabízeného si nevezmou.

    A pokud se o dotkne někoho jiného, když to někdy řeknu já (třeba indiánky nebo fakt sladký zákusky taky nejím), tak je to problém jeho, ne můj. Pokud mě někdo nebude mít rád proto, že jsem se domítla cpát něčím jen “abych neurazila”, tak to klidně přežiju. Nejspíš i s úlevou. Aspoň mě příště už nebude na takový kraviny zvát.

  36. Přeci průměrně inteligentní člověk musí být s to pochopit, že každý máme chutě jiné, a že dokonce ani když jemáme stejné, nemusím ji já mít v danou chvíli.

  37. bonboniéra….děláte mi chutě :-) Tatiana s ořechem, klidně může být mléčná, nebo dělají i hořkou mnam…..a ty čokokošíčky pistáciové, jak jich tam je tak málo mnam…….

  38. Tatiana, nugát s oříškem uprostřed, co křupne, jo…
    Ale už se taky trochu pohoršila, bývala míň sladká a víc oříškočokoládová. Zdá se mi teď taková syntetičtější.
    A nebo jak se i mně k stáru mění chutě, tak jsem víc cimprlich. :-)

  39. Já řeknu že to nejím… tedy na 95 % :-) někdy je to zabalené v papíru a nevím co odbalím. většinou je to mazlavá umělá hmota. co s tím? mám to někomu nabídnout? to taky zkouším a každý řekne, nene děkuji nechci a tak chodím s tím bonbonem a buď teda se přemůžu a s ním ho a pokud je vhodná možnost tak tedy ….

  40. 45. Ru, je to možné, že se pohoršily. a je možné i to, že se mění chutě :-)

  41. 47. řekla bych že se mění chutě… umělý tuk je ve všem kupovaném. v mládí jsme to tak necítila jako teď. mazlavost stuženého tuku v pomazánkách či náplních, ale i v čokoládě

  42. 46
    Mám bývalou spolužačku, zfakulty, tehdejší nejlepší kamarádku, vídáme s etakjednou za rok. A ta nejí skoro nic, co se kde obvykle servíruje či daruje. ni sladkosti, ani omáčky a všelijaký obvyklý ceněný dobroty. Maso jen z vlastního chovu. Takže když sed staví na návštěvu, sice něco nabídnu, ale víceméně je mi jasný, že nepochodím. taky třeba posledně naopak ona rozbalila svůj “cestovní” chleba, že prý je potřeba ho dojíst, a jedli jsme ten, namazaný její pomazánkou z lněnýho semínka. Dobrý to bylo, tak zvláštně škaredý, až dobrý. :-)

  43. 49. zatím to se mnou tak extrémní není :-)) ale ještě není všem dnům konec. v každém případě jím ráda a chutná mi. něco víc a něco méně… a něco hodně málo.

  44. Hm, mně bonboniérový bonbóny moc nejedou – buď jsou rozbahněný rádobymléčný jako ta Tatiana (jo, je možný, že kdysi byla lepší, mám ten dojem), nebo marcipánový,to taky nejím. Ale dobrodružný je nějakej zkusit, jestli se trefím. kARAMELOVEJ NEBO HOŘKOČOKOLÁDOVÁ HRUDKA S MANDLEMI,TO BY ŠLóó (velká písmena jsou omylem).
    Chutnají my ty koule, balený. Ne Mozartovy, ty moc ne, ale Lindt myslímže to je.
    A taková podobná lepčejší čokoláda, belgická se slonem z Cote d´Ivoire může být (ale taky ne každej slon).

    Čoko s lískovými ořechy mi přestala chutnat, kdysi, takže se klidně můžem sejít a každá si jíst svoji a nekonkurovat si :)

    Tenhle týden teda fakt po letech mám chuť na sladký. Ale dnešním nedělním večerem to asi končí, štrúdlem k večeři. Beztak nic jinýho už nemám.

  45. …Líša asi stále slaví, nebo plete, nebo kreslí nekonečný příběh sekuriťáků…..

  46. Všechny tři máte pravdu!

    A navíc jsem si řekla, že na blog půjdu, až konečně-už-taky-jednou-herdek dotáhnu kauzu svého nezaplaceného telefonu. Hlavně že nepůjdu na rulisy blog, kde se mluvilo o exekucích a tak mě to znepokojilo :) Ale kvůli tříměsíčnímu nezaplacení paušálu se naštěstí k exekuci neschyluje, je to malá položka. Uf.
    A ten dluh jsem teda nedotáhla úplně, ale už vím, jak na to, a už jsem mluvila s nějakým firemním telefonistou, co taky ví, jak na to.
    Takže zase přijdu a nebudu se bát nic :-))

    Taky pletu čepici č.2. Čepice č.1 je dobrá, někdo mi říkal, ať si ji nechám, ale já ji plánuju dát Ježíškovi, aby je předal kamarádce a jejím holčičkám. Ještě se spoustou dalších čepic. A jsem u č.2.

  47. A o víkendu jsem šla na ten svůj novej facebook a zaškrtla, že se mi líbí támhleta kavárna a tůhleta organizace, spojila se tam se svojí sestrou a vlezla do nějaké bohulibé skupiny, takže když teď ten facebook otevřu, je toho tam naštosovanýho fůra k přečtení.

  48. Fůra spamu. Šmejd slídivej.

    FB mám, lae ne pod svým jménem a mám tam jen dva přátele, ale v podstatě tudy vůbec nekomunikuju, mám to jen pro možnost na FB vstoupit, když mi tam někdo něco odkáže. Jinak všechny vnucování se odmítám, s nikým nekamarádím. :-))

  49. Mám taky FB, ale nedostanu se tam. ani ho neumím otevřít :-) když jsem ho zakládala… napsala jsem jiný datum narození než mám a zapoměla jsem jaký… Takže tak.

  50. No jistě – kam se hrabe facebook na kreslení sekuriťáků na nové konečné metra v Motole! To je mnohem lepší šou! Ale jen v noci. Večer tam v šest někdy jsou a někdy ne, tak nevim, kdy jim začíná služba. Udělám pak nějakou koláž z těch obrázků. Bude mít velmi umělecký název: Noční hlídka. :-)) Na to se těším. Asi to pojmu jako PF 2016.

  51. Jé, Liška je zpátky v doupátku :-)
    Dobré ráno :-)

    Taky gratuluju k vyřešení záležitosti s teledluhem.
    FB nemám, nikdy mě to nelákalo, nechytlo….
    Na obrázky Noční hlídky se těším a spoustu dalšího……upletené výtvory …..a zážitky a další…
    :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *